MI SMO

Naša osnovna djelatnost je inženjering, projektovanje i izvođenje mašinskih instalacija – grijanje, klimatizacija i ventilacija, kao i pratećih elektro instalacija i instalacija automatike. Svoje kupce pratimo i savjetujemo od početne tačke, kroz cijeli proces realizacije projekta i ugradnje sistema, a naš servis obećava sigurnosti i tu je za naše kupce u svakom trenutku.

Kompanija TI Termoenergetski inženjering d.o.o. Sarajevo na svoje povjerenje na tržištu grad gotovo 20 godina. Firma pruža usluge projektovanja - tehničke pripreme, operative - izvođenje radova, te servisa i održavanja.
 
Sektor projektovanja i tehničke pripreme upošljava projektanate sa položenim stručnim ispitom koje u operativnom dijelu prate uposlenici kvalifikovani i alatom i mašinama opremljeni za izvođenje radova na pomenutim poslovima.
 
Svojim kupcima nudimo izradu kompletne projektne dokumentacije od idejnih do izvedbenih projekata. Projekte izrađujemo u skladu sa lokalnim regulativama iz oblasti termotehničkih instalacija. Prilikom projektovanja smo u stalnoj konsultaciji sa klijentom, arhitektom i projektantima ostalih faza s ciljem pronalaženja najoptimalnijeg rješenja s obzirom na namjenu objekta, zahtjeve investitora i arhitekte. Posebnu pažnju pri projektovanju obraćamo na uštedu energije i zaštitu okoliša uz maksimalno korištenje otpadne energije, rekuperatora toplote kao i obnovljivih izvora energije.
 
U okviru naših usluga je i kompletno izvođenje KGH/HVAC instalacija za sve vrste objekata uz korištenje najsavremenije opreme i postupaka za montažu. Iskusan tim inžinjera, tehničkih rukovodilaca i montera osiguravaju brzu i efikasnu isporuku i montažu opreme i materijala na objektu uz poštivanje dogovorenih rokova i ostalih zahtjeva iz projektne dokumentacije.
 
U stanju smo samostalno i uz podršku podizvođača izvesti sve instalacije vezane za kotlovnice, sisteme centralnog grijanja, rashladna postrojenja, sisteme za hlađenje, ventilaciju, gasnu tehniku i sisteme automatske regulacije u upravljanju KGH/HVAC instalacijama.
 
Posjedujemo zavidnu opremu i alate za izvođenje, zahvaljujući stalnim kontaktima sa proizvođačima opreme i zastupnicima u stanju smo postići najoptimalnije cijene, kvalitet i rokove isporuke.
 
U okviru usluge izvođenja radova su uključena i ispitivanja radnih parametara isporučene opreme, balansiranje količina i kvaliteta zraka, mjerenja temperatura i vlage u prostorijama, balansiranje protoka vode, ispitivanje i vakuumiranje sistema na direktnu ekspanziju, kao i sva ostala testiranja koja zahtjeva specifičan prostor ili investitor.
 
Postupci montaže na objektu se obavljaju uz korištenje svih sigurnosnih mjera i opreme za zaštitu na radu. Osim separatnih usluga samo projektovanje i samo izvođenje radova zahvaljujući iskustvu i osposobljenosti tehničkog kadra u situaciji smo ponuditi i uslugu po principu ključ u ruke što i koristi najveći broj naših klijenata. U praksi se ovaj princip pokazao kao najuspješniji i najdjelotvorniji, a takođe i najpovoljniji za klijenta.

ZANIMLJIVE ČINJENICE

Iza nas je gotovo 20 godina iskustva, velikih projekata i zahtjevnih instalacija. Vrijeme i konstantna unapređenja doprinijeli su našem statusu partnera graditeljstva. Mi kreiramo ugodnu temperaturu savremenog življenja.

300.000+

RADIJATORA

2.000+

BOJLERA

150+

TOPLOTNIH PUMPI

50.000+

KLIMA JEDINICA
TOP